duminică, 9 mai 2010

stiai ca ai de plata intregul an o rata de 360 de euro pentru un credit pe care l-au folosit altii?

Astazi am aflat marele secret!!!
Romania are de plata 10 miliare de Euro in acest an!

Surprins ca de obicei de vestea tragica pe care o dadea, tovarasul presedinte a spus ca pensionarii si bugetarii sunt de vina pentru toate pomenile electorale pe care le-au facut... asa ca trebuie sa plateasca! Asa este in economia de piata! Cine greseste, plateste!
Mai mult decat atat, tovarasul presedinte ne-a mai spus ceva foarte important: Nu FMI ne obliga sa taiem salariile ci situatia in care se afla Romania.
Proaspat ajuns presedinte, marinarul a dat vina pe mostenirea tragica pe care o avea. La fel, micutul Boc a fost surprins de datoriile primite de la fosta guvernare! S-ar parea ca guvernul Boc IV chiar nu si-a facut treaba iar guvernul Boc V are de platit oalele sparte!

Ce ciudat... doua guverne care incep cu acelasi nume... conduse de aceeasi persoana... si nu au reusit sa-si transmita informatii pentru a lua din timp masurile economice pe care de altfel le propusese si FMI de prima oara...

Oricum, bugetarii si pensionarii sunt de vina! Ei au facut promisiuni (minciuni) electorale cand au candidat pentru presedentie, parlament si parlamentul european... sau...
ah nu, intelesesem gresit! Tovarasul presedinte si cei care ne conduc au fost iresponsabili si s-au jucat pana acum cu opiniile unor oameni saraciti si nu foarte inteligenti! iar cum in economia de piata romaneasca, cei ce gresesc platesc, pensionarii trebuie sa achite factura!

Norocul guvernantilor este ca romanii nu sunt un popor ci doar, cel mult, o populatie!
Altfel poate ar fi aparut intr-un final un Tepes care sa rezolve din probleme...

Norocul bugetarilor si pensionarilor este ca tovarasul presedinte glumeste...
A zis ca vom avea lege unica a salarizarii? A zis!... si atat!
A zis ca vom avea lege unica a pensiei? Si asta a zis!... si atat!
A zis ca va restructura sectorul bugetar? A zis!... si atat!
Dar ca va taia salariile nesimtite? Da... si atat!
Despre transparenta achizitiilor publice (gen Autostrada Bechtel oferita pe tava fara licitatie)... A zis...
Nu a zis inca nimic despre alte lucruri... cum de creste fondul alocat presedentiei intr-un an de criza in care toti isi reduc cheltuielile, cum de cresc fondurile alocate senatului si camerei deputatilor, cum de loganele care aveau pretul nesimtit de 70kEuro au ajuns sa coste "doar" 35k, ce s-a intamplat cu Flota, cum de a primit casa din Mihaileanu, de unde a avut fiica lui 800k Euro pentru un apartament in complexul "inculpatului Popoviciu" (de cand s-au certat), cum de fiica cea mica birjereste un Range Rover Sport cand taticu de-abia si-a luat un Logan... Si nici nu pare foarte dornic sa spuna ceva!
Foarte ciudat, in semn de solidaritate cu cei loviti de criza, presedintele a spus ca isi doneaza intreg salariul!... Probabil vor avea copiii grija de el anul acesta:)). Ca doar a avut si el grija de ei in trecut!

Oricum, bine ca acum am aflat si noi de unde vine bunastarea aceasta. Puneam odata pe o retea sociala intrebarea "stiti ca aveti de platit rate la un imprumut de 5000 Euro, bani pe care nu i-ati luat niciodata si nu i-ati folosit"? Cu referire la sumele imprumutate de la FMI.
Intrebarea acum ar fi: "stiai ca ai de plata intregul an o rata de 360 de euro pentru un credit pe care l-au folosit altii?"

Ma opresc aici cu incursiunea in politica.
Pentru a il face pe Bogdan fericit, trebuie sa mai spun si ca acesta este un exemplu clar de cum actiunile guvernarii au efecte dezastroase asupra economiei. Chiar daca nu sunt un libertarian, astfel de momente ma apropie si mai mult de aceasta scoala de gandire.

2 comentarii:

fiom spunea...

gura inteleptului adevar graieste, da vad ca nu intereseaza pe nimeni. poate asta pentru ca in tare asta nu prea plateste nimeni. plata asta a impozitelor a devenit oarecum optionala

Informatii-economice spunea...

:)
Pagina aceasta a fost citita de mai bine de 150 de oameni... unii chiar si de mai multe ori. Este intr-adevar una dintre cele mai necitite pagini de pe blog...
In ce priveste optionalitatea taxelor, acest lucru se intampla de obicei doar daca "stii pe cine trebuie"...
In ce priveste postul, e unul scris la nervi si nu imi place sa fac asta... Totusi daca un manager de firma ar fi gresit cash-flowul in asemenea hal, ar fi fost concediat, lucru ce nu se intampla in acest caz.
Hai sa traiesi... bine...