vineri, 17 septembrie 2010

Pentru cei care vad inflatia galopand...

Aparent evolutia Aurului pana la maximele istorice si saltul argintului din ultima vreme a insemnat ca cei care au mizat pe inflatie au dreptate.
Totusi, N.Roubini recomanda din nou (conform zerohedge) marcarea profitului si pozitii scurte pe metalele pretioase.
Explicatia este cam aceeasi pe care am dat-o si eu aici.
In plus, Roubini ne mai arata si sezonalitatea aurului care ajunge la peak in Septembrie.

Cu alte cuvinte scenariul deflationist nu este infirmat de aceasta miscare.

5 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Am vazut ca si Cristi Dogaru are un post foarte interesant pe exact aceeasi tema, cu aceeasi concluzie.

Anonim spunea...

Popescu> IE, tu esti dealer prin vreo banca?

Informatii-economice spunea...

nu... de ce?

Flavian spunea...

Iar insisti cu rubini ? Ba chiar pe nea Roubini l-as pune pe ultimul loc sincer daca e sa vorbim despre cei care au prevazut criza asta INAINTE sa aibe loc. Ca restul oricum nu conteaza.

Mai aproape de adevar au fost vulpoi de bursa gen Jim Rogers ori Marc Faber. Si mai aproape au fost Peter Schiff sau Ron Paul. Astia i-as baga insa la categoria "economisti fara o privire de ansamblu".

Daca vrei sa vezi un tip cu o privire mai de ansamblu, neaparat Chris Martenson. Care este cam in aceeasi liga cu dom profesor Albert Bartlett.

Ceva mai sus de ei este Gerald Celente, desi e usor negativist, ca si George Ure.

Informatii-economice spunea...

Nu insist cu Rubini si sunt constient ca sunt multi mai buni decat el dar credeam ca in conditiile in care se simte deteriorarea sentimentului economic (ai vazut azi ca cel estimat de Michigan a coborat la 66.6 in loc sa urce la 70 cum se previziona) americanii se duc de obicei pe cash nu pe aur.
De aceea incercam sa imi verific o ipoteza (si se pare ca explicatia lui seamana cu a mea) + ca bonus am vazut si un chart al sezonalitatii aurului.
Stii cumva de ce creste in Septembrie? Inteleg in Decembrie ca rupe lumea magazinele in cautare de cadouri dar... septembrie... back2school moment de achizitii pe aur?