miercuri, 3 noiembrie 2010

ziua cea mare

Astazi este ziua cea mare...
Astazi se anunta valoarea programului QE2.
Pentru nerabdatori, puteti inrosi F5-ul pe site-ul acesta pana diseara.
Interesant este ca astazi, dupa ce o perioada totul a urmat trendul din ultima perioada, astazi, dintr-o data s-a intamplat ceva inexplicabil... Aurul s-a depreciat in mai putin de o ora de la 1.365 la 1.354...

Ce ciudat! Investitorii nu se mai protejaza impotriva inflatiei ce va veni?

Mai interesant este ca s-au inmultit vocile ce spun ca acest QE2 e o joaca cu focul (gambling with the devil ca sa fim mai exacti) si ca riscurile nu sunt deloc mici iar efectele... nu sunt deloc mari.

Cu alte cuvinte urmeaza inca o zi interesanta!

6 comentarii:

Anonim spunea...

un pronostic pentru euro ? reuseste sa sara de 1.41 ?

Informatii-economice spunea...

Ai vazut ce s-a intamplat pana acum cu aurul? S-ar putea sa avem un QE mai slab decat cel previzionat! E drept, avand in vedere dimensiunile bulei de pe aur si dimensiunea pietei, nu e chiar asa de dificil de speculat.

In cazul in care QE2 e "dezamagitor" din punct de vedere al valorii s-ar putea sa vedem aprecieri ale usd-ului pentru ca piata deja a anticipat si s-a ajustat pt 500 mil in urmatoarele luni.

Radu Ionescu spunea...

Salut. Ca non economist ce incerc sa inteleg both sides of the story sunt curios ce crezi de articolul asta, daca ai tim p sa arunci o privire ...

http://econlog.econlib.org/archives/2010/11/the_strangest_m.html

Informatii-economice spunea...

@Radu - adevarul e undeva la mijloc iar lupta cu perceptiile necesita uneori ceva mai mult efort.
Intr-adevar, abordarea FED pare a se baza pe curba Philips si NAIRU... iar acum inflatia e mai putin importanta decat somajul.
Poate revenim mai tarziu la discutie...

Radu Ionescu spunea...

The Fed said it would buy an additional $600 billion in long-term Treasury securities by the end of June 2011, somewhat more than the $300 billion to $500 billion that many in the markets had expected.

The central bank said it would also continue its program, announced in August, of reinvesting proceeds from its mortgage-related holdings to buy Treasury debt. The Fed now expects to reinvest $250 billion to $300 billion under that program by the end of June, making the total asset purchases in the range of $850 billion to $900 billion.

That would just about double the $800 billion or so in Treasury debt currently on the Fed’s balance sheet.

Si asta e asta

Informatii-economice spunea...

Nu prea se asteptau multi la 250 miliarde...
Daca e sa-i credem pe baietii astia era vorba de 4 trilioane... suma incredibila de altfel!
Majoritatea analistilor vorbeau de valori intre 500M si 1T.