joi, 26 august 2010

Nouriel vede al doilea Dip

Un interviu foarte important despre cum quantitative easing nu mai merge (desi e principala temere a inflationistilor), cum guvernul nu mai are gloante pe care le poate trage si cum dupa ce "sprijinul" dat economiei nu a reusit decat sa tina lucrurile sus cat sa faca unii un exit extraordinar de profitabil.
Acum, dupa 2 ani de la constientizarea importantei crizei de catre toata lumea, economia se afla intr-o situatie chiar mai rea decat era in primul moment. Nu s-a reusit decat sa se sustina ceva nesustenabil, sa se amane rezolvarea problemei si sa se continue o schema ponzi care a imbogatit in continuare pe unii dar care va trebui platita de toti.

Ce ma surprinde acum, in timpul acestei crize este numarul mare de analisti si businessmani care spune ca guvernul nu se implica destul in rezolvarea crizei.
Eu cred ca statul se implica prea mult desi... e clar ca nu are competentele necesare. Ba chiar mai mult, ca sa fiu un pic rautacios, nu cred ca are nici macar obiectivele corect setate intrucat ce vor cercurile de influenta valoreaza mai mult decat ce vrea electoratul!

Inainte de filmulet vin si eu cu o intrebare: Ce credeti ca se discuta zilele acestea la "intalnirea greilor"

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



PS: pentru ca am vazut ca filmuletul embedded se incarca destul de greu, il puteti vedea aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Popescu>

Deja DJIA a intrat sub 10.000, lui Nouriel i-a reusit.

La intalnirea greilor probabil se discuta noi supe alfabet de stimulente economice

Oricum mi se pare exagerat sa spui ca economia este intr-o sit mai rea decat acum 2 ani. In momentul acela se punea problema falimentelor in lant ale marilor banci de investitii si comerciale cu implicatiile dezastruoase care ar fi urmat. Acum se pune problema sa se intre intr-un nou dip. Parca suna altfel..

Informatii-economice spunea...

Nu chiar...
un nou dip inseamna si falimente... poate chiar in lant. Daca ne gandim si la informatiile de la MS postate aici, situatia devine din ce in ce mai grea.

Cat despre diferenta fata de acel moment... atunci existau masuri care puteau da roade. Acum insa stim ca acele masuri nu au functionat iar faptul ca stim ca nu vor functiona nici pe viitor modifica perceptia si comportamentul consumatorilor.