luni, 5 iulie 2010

Ron, Eur si Usd

Spuneam acum cateva zile ca principalul motiv al deprecierii "mirificului Ron" a fost neinterventia BNR care a vrut sa "make a point"...
Si BNR ne-a aratat ca daca nu acceptam masurile guvernului s-ar putea sa nu mai dormim bine noptile! Toata lumea a inteles despre ce e vorba si a lasat privirea in pamant.
Acum BNR a profitat de o "veste buna" pentru a interveni... iar leul se indreapta cumintel spre cusca! A mai penalizat ce-i drept pe cativa "entuziasti" ai devalorizarii dar nimic grav.
Ce mi  se pare ciudat e ca dupa ce saptamanile trecute am vazut stiri de genul "Leul trebuie sa scada si mai mult", "cursul depaseste si cele mai sumbre previziuni" sau "un nou minim istoric pentru leu"... acum nu vad nimic de genul "leul zdrobeste Euro" desi a recuperat mare parte din pierderea de saptamana trecuta!
Nu uitati ca o veste negativa vinde ziarele si face rating de aproximativ 8 ori mai bine decat una pozitiva!!!
Mai mult, leul acum se apreciaza desi FMI spune ca vom avea inflatie mai mare decat cea asteptata, dupa ce au mai adaugat aprox 4.4% peste valoarea precedenta pentru a compensa cresterea de TVA (Care ar trebui sa fie suportata in preturi cam asa.

Revenind la Eur/Usd... El a crescut cum credeam inainte sa plec din tara... A ajuns pana la un nivel de rascruce... 1.26... a fost respins de vreo 3 ori dupa care a intrat intr-un nivel de consolidare.
Eu inca mai cred ca mai are momentum pentru a creste spre 1.27 dar... ziua de azi va fi una interesanta din acest punct de vedere.
Poate ca pietele vor folosi prilejul unei (potentiale) cresteri a vanzarilor cu amanuntul MoM si a stirilor negative despre US, in ciuda unei scaderi YoY si a unei potentiale diminuari a increderii investitorilor in zona Euro.

3 comentarii:

Octavian spunea...

Ar trebui sa speculezi pe Eur/Usd :d

Informatii-economice spunea...

Trebuia shortat leul...
de la 4.395 la 4.235 sunt ceva pipsi!

Eur/usd cred ca se va duce pana pe la 1.275 - 1.28 inainte sa atinga un nou nivel de rezistenta.

BlueSlash spunea...

amicu' tau e deja in delir in privinta paritatilor.
imi mentin pronosticurile.
enjoy.

ps.
app... am "pariat" pe lira. sterlina, of course.