duminică, 13 iunie 2010

punct de inflexiune?

De obicei punctele de inflexiune pe toate pietele se intampla atunci cand "sentimentul pietei se schimba"...
In ziua de astazi, cu atat de multe informatii contrafacute (vezi Grecia dar nu numai), cu atat de multa galagie pe anumite subiecte, e mai greu sa te bazezi pe fundamente si mai usor pe sentimente.
Din pacate insa este foarte greu sa "masori" sentimentele. S-au facut totusi niste studii in acest sens referitoare la cata fericire iti aduc anumite chestiuni (vezi Oswald)dar nu pentru asa ceva este citit acest blog.
Masuratori mai des folosite pentru a vedea cum sta situatia sunt "bulls vs bears" sau "put vs call"...
Dar ce te faci atunci cand nu gasesti acesti indicatori free si parca nu ai vrea sa platesti?
Apelezi la varul Gogu'... si-l intrebi ce se schimba in ce priveste sentimentu'...
Hopa... de la 1.94 bear saptamana trecuta s-a trecut la 3.16 acum...

Ma intreb in aceste conditii oare care va fi trendul perioadei urmatoare si care este efectul unor articole de genul "Calling a Bear a Bear"?



7 comentarii:

BlueSlash spunea...

mai tii minte c-am zis ca actuala fraza din manualele de economie prin care se defineste consolidarea bugetului ar trebui rescrisa? si ca solutiile socialiste nu mai au vreun viitor?
ia uite aici:
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7430104-toate-panzele-sus-spre-dezastru.htm

BlueSlash spunea...

ps.
nici nu astept sa-mi raspunzi. cum de altfel ai procedat in ultima vreme. nici eu nu voi mai contribui la cresterea ratingului acestui blog. sa combati bine. cu stanga.

Informatii-economice spunea...

Sorry, Mult de munca:(
Da, varianta libertariana are ceva sanse pe termen scurt deoarece trebuie platite politele mai vechi iar asta se face cu taieri ale deficitelor bugetare.
Pe termen lung insa inca mai cred ca "electoratul" e batran si va dori asistenta!

Informatii-economice spunea...

Am terminat treburile pt maine asa ca am cateva minute pentru un raspuns.
Cred ca te referi la discutia ref la Regan si Thetcher care au reusit sa reformeze aparatul statului. Spuneam atunci ca cei doi s-au bazat pe generatia baby boomers. Aveau un electorat tanar si curajos pentru care un mesaj de genul taxe mici si fiecare trage la binele propriu, contribuind astfel la un bine colectiv a avut succes. In momentul in care electoratul isi doreste doar asistenta, e foarte probabil sa prefere o varianta mai de stanga. Nu cred ca o varianta mai de stanga va reusi sa-l ajute pe cel care doreste asistenta... ba chiar dimpotriva! E foarte probabil ca banii sa fie cheltuiti anapoda. Totusi, gandindu-ma la pensionarii nostri, nu ma astept ca ei sa lupte pentru... taierea pensiilor concomitent cu diminuarea contributiilor pentru ajutoare sociale!
Poate insa ma insel si criza va diminua toate tarile sa reduca importanta statului in economie. Deocamdata insa am asistat la 2 episoade care fac parca parte din alt film: nationalizarea unor institutii financiare si bail-outul cu bani publici a unor riscuri asumate privat...

Imi cer scuze pentru numarul mic de posturi. promit ca in aprox 2 sapt situatia se va schimba simtitor.
Ce mi se pare interesant e ca dupa ce a testat de 2 ori, vineri, nivelul 1.215, eur l-a perforat abrupt si cred ca si-a schimbat trendul... vedem daca de la 1.26 o mai ia in jos sau chiar asa este dar deocamdata e un moment bun (in ciuda downgradarii Greciei).

BlueSlash spunea...

http://vioreanuv.wordpress.com/2010/06/16/pentru-cei-care-mai-cred-in-socialism/

Informatii-economice spunea...

:)) Cata dreptate avea profesorul si cat de bine le-a demonstrat studentilor ca gresesc...
Sper ca si viata reala sa le arate batranilor ca nu merita sa puna stampila unde nu trebuie din dorinta unei asistente pe care intr-un final nu o vor primi!

BlueSlash spunea...

desi las impresia sa stii ca nici pe departe nu ma carcterizeaza cinismul. doar ca vis-a-vis de impostura, incompetenta, hotie, lene si prefacatorie nu pot fi altfel. si din nefericire in tara asta trasaturile mentionate mai sus sunt au fost ridicate la rang de virtuti. mai intai de "salvatorii bolsevici" iar apoi desavarsite de haitele de caini de pripas care s-au perindat pe la palatul victoria si prin alte locuri. stii? nici nu trebuie sa ai masterat sau doctorat in economie pt ca sa realizezi ca daca nu muncesti/produci si nu vinzi... n-ai de unde da nici macar celor care au muncit mai inainte-vreme. iar daca te mai si apuci si il impozitezi pe cel care mai "misca" ceva pana il pui cu botul pe labe doar pt ca sa ai de dat majoritatii care sta cu mana)-n sus ori esti handicapat intelectual ori faci parte din categoriile majoritare.
pe scurt cam asa s-au petrecut lucrurile prin tara asta. dar ceea ce e mai nashpa: nici macar acum nu-si dau seama ca-n felul asta nu se mai poate. prin alte parti, ceva mai civilizate si informate, lumea a realizat pericolul si incepe sa se miste. daca tinem cont de decalajul de aproximativ 1oo de ani rezulta ca nu pdl va face ceea ce trebuie :P