miercuri, 9 iunie 2010

"Bull trap" getting over

Foarte pe scurt azi dar cu multe chestiuni de citit:
Intr-un final, cineva a facut o comparatie pertinenta intre momentul de acum si 1930, in prima parte a anului...
Si atunci acelasi entuziasm domina pietele care aproape ajungeau din nou la maxime (erau cu 20% mai jos decat maximul dar recuperasera puternic de la -47%)...
Haven't We Been to This Show Before- Dan Alpert-Westwood

Pentru cei care nu au timp (destul de multi din pacate), incercati sa va uitati macar pe aceste slide-uri care compileaza cateva dintre cele mai importante stiri ale perioadei 1929-1930.

Suna familiare stirile? la prima citire si mie mi s-au parut ca seamana cu cele din ziarul de ieri!

2 comentarii:

Akhenaton spunea...

Suna familiare stirile? la prima citire si mie mi s-au parut ca seamana cu cele din ziarul de ieri!

Asa o fi, insa criza de acum nu se compara deloc cu cea de atunci, ne-au asigurat autoritatile. Unde mai pui ca toti economistii cunosc deja metodele de iesire din situatia actuala, au experienta anilor, nu?

Informatii-economice spunea...

Clar... si acum autoritatile sunt mult mai serioase si mai dedicate scoaterii tarilor din criza... stiau atat de bine ce inseamna o criza ca pana in 2005 in US si pana in 2008 in .Ro se vorbea despre cresterea sustenabila care ne-a lovit... ca sa nu mai vorbim despre catching up si alte nebunii...

Un lucru cred ca e important de subliniat: atunci cand optimismul dispare, el trebuie reinstaurat cu orice pret... chiar si cu cel al credibilitatii viitoare.