miercuri, 2 martie 2011

triple top pe Eur-Usd

Eur/Usd a atins din nou de mai multe ori rezistenta de 1.385, valoare pe care a mai incercat-o si pe 02Feb11. Chiar daca TP-ul meu era un pic mai sus, evolutia din perioada urmatoare ne va arata ce se intampla cu aceasta pereche pe termen mediu. Mai mult, lunile Martie-Aprilie ar trebui sa fie foarte interesante in ce priveste semnalele privind revenirea crizei.
Deocamdata imi pastrez prognoza ca USD va reprinde momentum si se va aprecia in fata tuturor celorlalte active.

9 comentarii:

mike spunea...

sa inteleg ca pariezi ca o sa pice capul lui bernake ?

Informatii-economice spunea...

@Mike... ma intereseaza foarte putin capul lui Bernake... parerea mea este ca el vamai incerca o data sa salveze omenirea avand in vedere ca multi dintre noi, pariind pe inflatie, ii da apa la moara prin faptul ca el poate arata efecte pozitive ale unor "frectii cu apa de ploaie la picioare de lemn".
Cu alte cuvinte il ajutam sa mai nationalizeze niste pierderi pe care le vom plati cu vars si indesat si sa mai privatizeze niste profituri...
O sa incerc sa mai scriu ceva cu grafice cu tot si despre QE-uri si efectele lor asupra USD... cred ca multi vor fi surprinsi!

mike spunea...

nu stiu daca e chiar asa , trebuie privite aceste QE-uri din perspectiva inflatiei care au produs-o si o vor produce in tarile mai putin dezvoltate ( vezi lumea araba ) si cu tinta principala China
americanii daca n-au reusit sa-i faca pe chinezi sa-si aprecieze moneda cu vorba buna o fac fortat prin export de inflatie , chinezii ridica dobanda si astfel americanii isi ating scopul , cred ca pe ei acum mult mai mult ii intereseaza somajul decat valoarea monedei !

Unknown spunea...

E o prognoza strict tehnica sau ai si ceva fundamental in vedere?

Informatii-economice spunea...

@Mike- efectele sunt contrare scopurilor dar e drept ca in lipsa unor debusee mai bune, banii aruncati in piata s-au dus spre debalansarea unor echilibre in multe zone ale lumii.
@Cafeacutaifas - e o prognoza tehnica si fundamentala. Tehnic am zis de multe ori ca suntem intr-o corectie pe trend descendent pe care am numit-o de obicei bulltrap (facand referire la un grafic pus pe blog inca de la inceputurile lui). E drept ca bulltrapurile sunt mai scurte dar cred ca asa se intelege mai bine de ce avem perioade de crestere inexplicabila.
Fundamental gasesti un link in cadrul postului care explica de ce vad 2011 ca un an greu...
In Martie ar trebui sa ne punem semne de intrebare, in August sa gafaim iar finalul anului sa... de fapt hai sa ajungem acolo...

Unknown spunea...

interesanta postarea la care exista trimitere in text
cred totusi ca in US e mai groasa situatia decat in UE

Informatii-economice spunea...

:)))
Da, situatia e foarte urata in US si asta spuneam demult... dar tocmai de aceea cred eu ca USD-ul va ajunge atat de important.
Mai cauta pe blog si vei gasi motivul... in principal in articolele in care mi se propunea de catre cititori refugiul in aur.

Unknown spunea...

vad ca ai raspunsuri pentru toate :)
trebuie sa ma pun la curent cu ce ai scris pana acum
ca pentru un vizitator cat de cat nou - bursa e printre domeniile tale de interes, sau mergi mai mult pe perechi valutare?

Informatii-economice spunea...

Bursa de la noi mi se pare foarte neinteresanta, ea fiind asa de mica incat poate fi influentata de orice jucator destul de puternic. Vezi ce s-a intamplat cu FP.
Bursele adevarate sunt ok din acest punct de vedere dar din pacate nu am destule date si in plus... pentru US ar fi cam dificil de monitorizat din cauza diferentelor de fus orar.
Asa ca raman schimburile valutare care mi se par mult mai interesante si mult mai realiste in ce priveste posibilitatea de analiza.