miercuri, 9 februarie 2011

Efectele Schengen

Asa cum vedeti, trecem de la "nenorocitii astia ne nedreptatesc ca nu ne lasa in zona lor" la "sistemul nostru vamal e corupt pana in dinti"... si asta se intampla in doar cateva saaptamani!
Nu e asa ca e ciudat!... poate ca europenii astia or avea dreptate in anumite cazuri... poate ca stiu ei mai bine decat noi ce se intampla in Romania!...

Dar in cazul acesta, oare ce fac cei care ar trebui sa stie cel mai bine ce se intampla pe aceste meleaguri, cei care le administreaza?

Efectul interesant la care ma astept ar fi propunerea de privatizare a vamilor. S-a mai incercat in diverse tari iar noi avem experienta in beneficiile privatizarii unor monopoluri!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Poate e o intelegere cu UE, sa se gaseasca de comun acord un pretext pentru intarzierea cu cateva luni a aderarii la Schengen. Asa au avut si ei dreptate si noi.

Anonim spunea...

Ce se vede acum este rezultatul muncii de 1 an de zile a unor oameni. Aceasta ineptie am auzit-o la majoritatea tv-urilor, ca si cum de cand ne-au zis astia ca nu mai intram in shengen am facut repede o echipa si am trcut la actiune. Crezi ca asemenea probe se strang intr-o luna-doua? Mie imi e greu sa cred.

Unknown spunea...

nu am spus ca probele nu existau de mai multa vreme

Informatii-economice spunea...

@Cafeacutaifas si Anonim - Imi amintesc reactia vamesilor bulgari cand am trecut cu un microbuz plin cu prieteni care mergeam la ski... "Big car, big present"... si a trebuit sa dam!
Nu cred ca acei vamesi conspirau cu zona Schengen ca sa amane intrarea! Nici cei aratati la TV nu cred ca erau conspiratori ci pur si simplu spagari!
In aceste conditii, cred ca amanarea intrarii Romaniei in zona e corect motivata. Mai cred de asemenea ca nu se miscau apele asa de mult daca nu ne spunea cineva ca e o problema mare pe care ni se impune sa o rezolvam. La o adica si cel de la care s-au cumparat anumite posturi au trebuit sa-si cumpere posturile lor de la cineva! Mergand in aceasta retea piramidala, s-ar putea ajunge pana la varfuri surprinzatoare iar asta de obicei nu este de dorit!...