Din randul declaratiilor facute de presedinti FED ce sunt impotriva QE2, astazi a continuat Thomas Hoenig, presedintele Kansas City Federal Reserve.
In ciuda analizelor Goldman Sachs arata cum QE2 inseamna intre 2 si 4 trilioane usd aruncati in piata, (ei fiind totusi foarte lichizi in asteptarea inflatiei galopante), la FED se pare ca lucrurile nu sunt 100% clare si ca pana acum s-a folosit principala arma impotriva scaderilor economice: Cuvantul!
Ce a spus Hoenig? Desi declaratia inca nu a aparut pe site-ul FED Kansas City, anumite site-uri au preluat deja un material Reuters:
"We have to recognize that QE2, while a possibility, is not necessarily what we want to do given the benefits versus the risks," Hoenig told the National Association of Business Economics...
Adica cum domnu' Hoenig? Domnu' ala barbosu nu zicea pe bune ca va cumpara tot ce va putea?
Si... domnu' Hoenig... cum adica FED a redus deja de 2 ani dobanda la nivel minim si a cumparat din piata deja active daca nu toxice atunci macar urat mirositoare si tot economia americana merge la vale...? Si cum adica in ciuda acestor masuri cresterea economica reusita e doar modesta...?
Si... ce vreti sa spuneti domnu' Hoenig cu fraza "We are not an island," he said. "We affect other countries, they know that and they react to us, and therefore we are affected by our actions as it comes back to us."... adica si dumneavoastra va temeti ca daca domnu' barbos se mai joaca mult cu incercarea de a porni inflatia, se va pierde singura sansa de exportare a problemelor Americii peste granite?
De-abia astept ca AICI sa apara intreaga cuvantare!
4 comentarii:
Lumea s-a cam saturat de USA...si ei ar trebui sa inteleaga asta. Dumnezeu cu mila.
nu exista deocamdata nici o varianta cat de cat puternica la dolar , euro e relativ , yen-ul se tot chinuie japonezii sa dea cu el de pamant , iar restul sunt de neprecizat ... cine crezi ca se poate lua la tranta cu america acum ?
@Anonim - Pai... Zona Eur este similara cu US ca GDP... China produce cam tot ce este nevoie in lumea civilizata iar America Latina creste vazand cu ochii. Mai sunt si jucatori greoi gen Rusia care spera sa dea o lovitura, tin dobanzile sus, au crestere economica dar... privirile nu prea ajung in acea directie.
Eu cred ca exista putina concurenta intre valute si in general concurenta e benefica.
@Vranceanu - Vorba ta... Dumnezeu cu mila!... Avand in vedere interdependenta unei lumi globalizate efectele unei masuri au devenit din ce in ce mai dificil de anticipat. Gandeste-te la riscurile unui experiment efectuat intr-o eprubeta, intr-o camera izolata dintr-un laborator... intr-o tara... si acum intr-o intreaga omenire!
Mda nici nu vreau sa ma gandesc la efecte...si asa e putina coeziune in actiuni...cred ca ne mai lipseste o "masura buna" si asta a fost.
Trimiteți un comentariu