duminică, 11 iulie 2010

Alti actori... aceeasi piesa!

Ce facea Romania cu cateva luni inainte sa anunte planurile de austeritate... taierile din toate partile???
Ei bine, cumpara avioane!
Ce face Grecia, o tara supraindatorata acum, in perioada in care se chinuie sa isi plateasca datoriile fara sa intre in default?... Cumpara submarine!
Trebuie sa mai spunem ca anii trecuti, Grecia a cumparat si ea 24 avioane F16 in valoare de 1.5miliarde de la marele licurici dar atunci cand acesta nu a ajutat-o la vremuri de grea incercare (ba chiar Goldman Sachs, o firma destul de ajutata de licurici i-a dat un vant serios Greciei spre prapastie), Grecia si-a indreptat achizitiile catre micii licurici din apropiere!

Pentru toti cei care se intrebau de ce Madam Merkel sta atat de mult inainte sa semneze actele de ajutorare a Greciei, in conditiile in care consecintele pasivitatii ar fi fost crunte... trebuie sa spun ca sper ca nu aceste negocieri constituie raspunsul:).

iar pentru cei care vor sa inteleaga mai mult... ceva "lecturi obligatorii"...
John Perkins - Confesiunile unui asasin economic

Iar "Globalizarea. Sperante si deziluzii" a lui Stiglitz nu o gasesc sa o embeduiesc...

3 comentarii:

BlueSlash spunea...

... si tot pt cei care doresc sa-nteleaga mai mult ar mai fi de precizat ca grecii socialisti manifestau impotriva bazelor militare ale imperialistilor americani pt ca doreau o chirie mai mare. chirie mai mare n-au obtinut iar cu turcii pe tema Ciprului tot nu s-au inteles. intamplator. unii le-ar numi coincidente nefericite. sigur ca tot o coincidenta nefericita este si faptul ca tot alegand socialisti care sa-mparta banii din subventii UE ori imprumuturi costisitoare au ajuns sa-ntoarca sacu' pe dos. iar Goldman Sachs n-are suflet cu bietii oameni. si nici Angela n-a dat prea mule semne. app... stii cati nemti au proprietati prin Grecia? si cam ce valoare au?

Informatii-economice spunea...

Ai date despre proprietatile germane din Grecia? Stiu ca UK rules (ca peste tot de altfel) pentru ca lor oriunde li se pare ieftin... dar am doar "educated guess" cand vine vorba de valori. Ai vreun studiu/raport credibil?

BlueSlash spunea...

din pacate n-am vreun raport/studiu credibil dar iti pot spune c-am constatat (in doua zone intinse de litoral, la nord de Paralia) ca pe gardurile care imprejmuiau mai mult de 1/2 dintre proprietati scria cu litere mari ACHTUNG... sau VERBOTEN... ici-colo mai zareai cate un WARNING ori PRIVATE PROPERTY :P