vineri, 16 iulie 2010

Moneda nationala se depreciaza din nou...

Unii vor vedea in asta "a treia varianta"... altii vor vedea problemele Romaniei... sau mesajele recente transmise de catre guvernator sau de catre Eugen Radulescu.

Ce se intampla de fapt?
Euro a "prins ceva momentum" asa cum preconizam aici, adoptand ambele scenarii intr-un timp mai rapid decat credeam: intai scadere de la 1.27 la 1.25 fata de USD, urmata de crestere destul de rapida pana la 1.3.

Yoy... comentariile lu' Isarescu or fi miscat piata si in US si in celelalte state din Europa de Est????




Ba chiar mai mult, au inceput sa miste piata cu cateva zile inainte sa apara?
Cu siguranta nu!
De obicei leul are o volatilitate ceva mai mica decat celelalte valute din regiune, fiind tinut mai strans in frau de BNR. Acest lucru e in general bine atata timp cat nu este predictibil nivelul la care se intervine si atata timp cat nu este aparat un nivel nesustenabil. In plus, faptul ca jucatorii din piata stiu ca BNR va interveni ii face sa isi schimbe comportamentul si sa modifice singuri pozitiile atunci cand se apropie de capetele intervalului, facand interventia BNR sa nu mai fie necesara. Acum BNR l-a lasat sa se duca un pic mai sus urmand miscarea lui normala.

In concluzie, de ceva vreme BNR ne arata ce s-ar putea intampla "daca"... Face asta pentru a usura munca guvernului de aplicare a unor politici de ajustare... pe care guvernul nu e convins ca vrea sa le aplice!

Niciun comentariu: