miercuri, 28 aprilie 2010

The Zimbabwe Economic School by Robert Mugabe

Pentru cei care cred ca Dolarul sta bine fata de Euro... Respect!
Intrebari reale despre cum s-ar putea salta ratele dobanzii pana la un nivel credibil, in conditiile in care toate ajutoarele aruncate catre economie au reusit cel mult sa tempereze scaderea...
Dr Doom vorbeste despre posibilitatea ca USA sa devina Zimbabwe...

Problema majora este aceea ca pana acum toata strofocarea guvernelor nu a reusit decat sa induca mai mult hazard moral in economie. Conform unui "joc de societate" purtat la ultimul congres al Asociatiei Economistilor din America, Hazardul Moral reprezinta principala cauza a situatiei economice mondiale de acum. Totusi, o politica gresita a banilor ieftini poate dura zeci de ani, chiar fara sa reuseasca sa genereze inflatie, deoarece guvernele incearca o "terapie graduala" pentru tratarea problemelor cauzate de greseli macroeconomice ale lor. Se intampla chiar acum in Japonia si deja se intampla de ceva vreme.

Credeti ca in cazul acesta guvernele vor face altceva?

Enjoy the film!






Edit: Si daca tot v-a placut pozitionarea unei greseli ca si curent de gandire economica deoarece si altii fac aceeasi gresala, aici este un alt film referitor la o campanie premiata cu marele premiu al unui festival de publicitate: Cum transformi un esec intr-o victorie... macar partiala.
E foarte important sa invatam din tot ce ni se intampla si sa vedem mereu si jumatatea plina a paharului!
Distractie placuta si cu al doilea film!

2 comentarii:

Bogdan Glavan spunea...

E cam veche dar e excelenta!

Felicitari pt. blog. Te indexez chiar acum si sper sa vei posta consecvent.

Informatii-economice spunea...

:)
Multumesc Bogdan
Ma bucur sa vad "lume buna" aici pe micul blog proaspat lansat.
Si eu sper sa am timp sa postez. Cat despre film, rad de fiecare data cand il vad prezentanu-l pe Mugabe ca mare economist!
Si daca stiai filmuletul cu Farber, pun pariu ca pe acesta nu il stii!
E un film care iti va placea cu siguranta - http://videolog.uol.com.br/video.php?id=453737

Distractie placuta in timp ce il privesti. Arata cum o guvernare a adus o tara in sapa de lemn... si cum oamenii lupta impotriva regimului. Voi edita postul pentru a il include si pe acesta:)... e pacat sa nu.