joi, 13 ianuarie 2011

interesante miscari tactice pe EUR/USD

Asa cum ati vazut Eur a crescut azi intr-o zi ca alte monede in 10.
Totusi, perechea este intr-un downtrend cu mici corectii, ca cea prin care trecem acum.
Interesanta este insa actiunea anumitor "grei ai pietei"...

Goldman Sachs, jucatorul ce domina piata transformand-o intr-un imens cazinou cu mesele modificate, si-a declarat azi "strategia": Long EURUSD Call With 1.37 Target And 1.285 Stop
Interesant nu?
Motivatia data de ei se bazeaza pe problemele USA si pe calmarea tensiunilor din EU.

Tare nu?

Eu zic ca e un bull-trap! Cel mai probabil nu va atinge TP-ul dar ii va motiva pe destui sa mearga pe mana greilor! Goldman va vinde cred inainte de TP.

9 comentarii:

mike spunea...

e adevarat ca unii castiga de rup in conditiile astea de volatilitate ridicata dar totusi , dincolo de speculatii , n-a avut euro si motive reale de apreciere ? portugalia , spania , italia au fost ok la licitatii , totusi ...

Informatii-economice spunea...

:) perfect adevarat, tarile cu probleme de la periferia Europei au mers bine la licitatii (au obtinut dobanzi mai mici decat dobanzile foarte mari care se anticipau) si in plus, US a publicat datele despre cererile de somaj in crestere.
Totusi, acest bull trap era unul asteptat desi nu credeam ca se va duce atat de repede in sus. Dupa cum spuneam in alte postari, miscarea ochilor dintr-o parte in alta e foarte buna, ducand pe termen destul de scurt la o ameteala totala!

Ieri se vorbea despre falimentul iminent al Europei, azi se vorbeste despre deficitele gemene din US... maine revenim!
Asta este jocul!

Anonim spunea...

IE> de asta se apreciaza si leul?

Popescu

Informatii-economice spunea...

Apreciaza versus ce?
Momentan sentimentul pozitiv amplificat de cifrele bune din Europa il ajuta. Mai apoi s-ar putea sa fie ajutat de "smerenia" noastra in fata unui licurici mare precum FMI.
La sfarsit de 2011-2012 lucrurile ar trebui sa se schimbe destul de tare pt noi versus toti ceilalti.

Anonim spunea...

Cum fata de ce, fata de euro

Lucian spunea...

Salut,

M-ar interesa cum vezi tu problema care apare in articolele urmatoare, nu atat de vreo data anume cat despre criza ce va sa vina daca teoriile sunt corecte :

http://www.silverbearcafe.com/private/$crisis.html
http://dailybail.com/home/andy-xie-if-you-print-a-trillion-ill-print-a-trillion.html
http://www.businessinsider.com/andy-xie-either-america-or-china-will-crash-in-2011-2010-12

urmatoarele 2 sunt 2 articole legate de cresterea rezervelor si inflatia in China.
http://www.cnbc.com/id/41071922
http://www.cnbc.com/id/41071593

Legat de euro, tocmai am vazut ca ministrul de finante al Slavaciei ( noua membra a zonei Euro ) recomanda Greciei sa restructureze datoria. Banuiesc ca bancile germane si franceze n-o sa fie chiar incantate :)

Informatii-economice spunea...

Salut Lucian si multumesc pentru articolele recomandate.
Nu am apucat sa le citesc pe toate dar m-am uitat pe primul.
Are perfecta dreptate in ce priveste cauzele. Cred ca ai observat ca majoritatea bloggerilor independenti dau vina pe aceleasi lucruri.
Are dreptate si in ce priveste "global credit bubble" dar concluzia lui finala e diferita fata de a mea.
"One way or the other, this global credit bubble will—like every credit bubble before it—come unwound, the Dollar will lose much of its value, and the US Current Account deficit will correct."
Parerea mea e aceea ca de-a lungul timpului valoarea usd a scazut pe masura ca creditul crestea iar pietele erau inundate cu USD, intr-un sistem piramidal.
Acum ca sistemul piramidal se opreste, banii trebuie sterilizati (in mecanismul automat al rezervelor fractionare) iar asta inseamna o oferta mica si o cerere mare de bani.
Intr-un final oferta mica si cerere mare inseamna o crestere serioasa a valorii...

Concluzia mea este ca cei care au luat bani ieftini vor trebui sa-i dea inapoi ceva mai scump, ca tarile exportatoare controleaza o cantitate mare de bani care va insemna acum o cantitate si mai mare de bunuri in timp ce tarile exportatoare de bani (cele cu tiparnite puternice), isi vor vinde fabricile pentru a isi putea plati datoriile.

Sistemul economic si in viziunea mea se autoregleaza, ca la clasici, doar ca uneori, din cauza unor pacaleli gen destramarea BW, dureaza ceva mai mult.

Cred ca voi transforma acest raspuns intr-un post in care voi propune si articolele recomandate de tine.

Lucian spunea...

Salut,
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea, desi confuza, era legata si de posibilitatea intrarii intr-o recedsiune prelungita, dupa model japonez, a Chinei si eventuala posibilitate de evitare a ei.

Informatii-economice spunea...

Recesiune prelungita dupa model Japonez cred ca va fi. Nu stiu daca in 2017 vom scapa dar pe atunci cred ca va fi o noua perioada de crestere.
In ce priveste economia Chinei, recunosc ca nu stiu destule despre aceasta tara pentru a imi face o opinie. Stiu doar ca o foarte mare parte din PIB-ul lor e formata de Imobiliare chiar daca acestea sunt construite aparent cu legea lui Say in minte, ca modul de calcul al PIB contine investitiile incepute la valoarea estimata la terminare si alte minuni de inginerie economica ce imi dau ameteli...