miercuri, 4 august 2010

incredibil dar adevarat!!!

Se intampla un lucru pe care il spuneam de la inceputul acestui blog... Exista un mare licurici care este vazut mai bine decat oricine altcineva desi arata foarte rau...

Va mai amintiti citatul din Krugman pe care l-am folosit atunci?
"So what does one make of this? One possible answer is, just you wait — any day now there will be a Wile E. Coyote moment, the markets will realize that America is Greece, and all hell will break loose. The other answer is to note that all the crisis countries are in the eurozone, while the US, UK, and Japan aren’t — and to argue that having your own currency makes all the difference.

I’ll choose door number 2."
Spuneam atunci ca Marele Licurici nu este chiar asa de ferit de probleme... ca multe state ale marelui licurici stau mai rau decat Grecia... si ca intreaga lume se uita in alta parte atata timp cat in alta parte spectacolul e mai interesant!


Ce s-a intamplat (si am aflat si eu cu ceva intarziere)...?
Fabrica de AAA (moodys) a inceput sa isi puna intrebari cu privire la datoria US si la lipsa planurilor de diminuare a deficitelor! Mai mult, Moodys vorbeste de reformele pe care americanii ar trebui sa le faca pentru a pastra ratingul AAA!


"The comments indicate Moody's views on the U.S. have changed little since the ratings agency warned in March on the need for action, and hints a sense of urgency is required from the U.S. government to deal with its rising borrowing needs and interest costs." spune Steve Hess in acest articol...


Dar... daca lumea nu se mai uita la Europa si isi indreapta privirea in alta directie... daca cea mai mare putere economica a lumii ajunge sa fie downgradata... stiind ca de obicei downgradarea e doar o parte a unui flow ce s-a tot aplicat... oare ce usa ar trebui sa aleaga Krugman?


Vestea buna e ca US va supravietui iar privirile se vor reindrepta spre alta zona...





3 comentarii:

Flavian spunea...

Nu stiu ce sau cine e NIA.

Faptul ca agentiile americane au mai prins nitzel curaj de cand le-au dat chinezii peste nas cu ratingul e un lucru bun, dar concluzia din final mi se pare cel putin haioasa.

Informatii-economice spunea...

Agentiile americane au prins curaj??? Hai sa fim seriosi, ca orice fabrica, si fabricile de AAA produc ce se cere:)!
NIA sunt cei care au facut filmul Meltup pe care stiu ca l-ai promovat si tu... National Inflation Association.
Pe partea cu supravietuitul trebuie sa spunem ca "iarba rea nu piere":).

Flavian spunea...

Aha, ok. NIA chiar nu-mi zicea nimic, dar documentarul MELTUP e intr-adevar un material bunicel.

Iarba rea.. hehe.. iar esti pesimist... :)