miercuri, 22 august 2012

Decizia CCR, suspendarea suspendarii si evolutii economice

Astazi CCR s-a hotarat cu cine tine si a votat. E bine intr-un fel pentru ca se mai calmeaza viata politica, e rau intr-un alt fel pentru ca tocmai acest calm ascunde furturi de care nu aflam decat atunci cand incepe nebunia.
Spuneam intr-un final de post trecut ca orice s-ar intampla, Leul nu se va mai deprecia o perioada...
27 Iulie: "urmeaza cateva saptamani in care tot ce e riscant se va mai aprecia putin. Leul probabil isi va mai reveni indiferent ce iese la referendum, Euro la fel, aurul va creste dupa ce a pierdut asa de mult... etc."
Uite ca aceasta perioada a venit desi situatia era incerta.

Acum, dupa decizia CCR si observarea atenta a evolutiei cursului, probabil sustinatorii fostului presedinte suspendat rasufla linistiti stiind ca Leul isi revine, ca ratele vor fi mai usor de platit, ca am scapat de inflatie ba chiar poate vom avea mult dorita deflatie... Spun mult dorita de catre cei care nu stiu ce inseamna pentru ca daca intrebi un japonez vei avea o surpriza.

Cum a evoluat cursul de aduce o asemenea bucurie? Vedeti aici:

Si totusi, atunci cand ai o imagine de ansamblu, iti dai seama cat de neimportanta e aceasta decizie...
Spre exemplu, daca te uiti intr-o perspectiva mai larga, observi ca de fapt leul se apreciaza de o buna perioada de timp... iar ziua de azi e doar o sagetuca mica venita dupa multe sageti mult mai mari...

Surprinzator probabil pentru basisti si antibasisti, dupa ce am vazut puterea incredibila a suspendatului de a manipula persoane precum Merkel, Barroso, Obama, Krugman si multi altii, acum observa si puterea lui incredibila de a manipula cursul, si nu doar EUR/RON ci si EUR/USD...

Pentru cei ce spera ca Base sa intoarca roata si sa aprecieze moneda... recomand postul precedent.
Vin vremuri tulburi si asa cum nu suspendarea lui Basescu a dus la cresterea cursului, revenirea la putere nu va avea nici un efect in ce priveste evitarea unor probleme majore.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mai credeti ca ca Eur poate ajunge la 1,27USD? a trecut de 1,24

Anonim spunea...

Pare ca vine un QE. In conditiile astea va mai fi dolarul tare?

Informatii-economice spunea...

@Anonim1... A ajuns acum la 1.26 si a trecut printr-o zona care putea sa-l redirectioneze.
@Anonim2... se vorbeste despre un QE. Exista intr-adevar o varianta in care Eur/usd ajunge la 1.28 in urmatoarele 2 luni inainte sa inceapa un nou val de scadere care sa-l duca spre 1.1 sau chiar mai jos... Doar ca are o probabilitate mai mica.

Orice s-ar intampla, nu ai cum sa eviti ce e de neevitat, oricat ar spune unii ca QE-urile ne-au salvat pana acum...
Tot ce reusesc sa faca e sa amane momentul prabusirii si intr-un final sa o faca mai dureroasa.

Acum 2 ani dadeam un exemplu: "suntem ca un pacient cu un deget cangrenat... putem cere sa fie amputat sau putem astepta sa vedem daca se opreste sau se intinde problema la intregul membru!.. si vedem ce solutie gasim atunci..."
Ghici ce s-a intamplat... Si ghici cat de usor e sa tratezi un deget infectat versus un membru intreg in conditiile in care cangrena se extinde.

Anonim spunea...

s-a intamplat si eur/usd =1,28. extrem de repede chiar.
poate ca urmeaza 1,30 cum spunea Costel

Anonim spunea...

Mai credeti in scenariul EUR/USD urca pina la 1,3 si coboara apoi spre 1,1? sau modificati scenariul?

Anonim spunea...

Cei care detin dolari si n-au schimbat la Eur/USD = 1,2 (a fost prin iulie acest curs) s-au ars... nu mai pupa!..iar 1,1 exclus sa se mai intample prea curand

Anonim spunea...

Craciun Fericit! si un an 2013 plin de realizari!

Geo