sâmbătă, 3 martie 2012

eur - usd pe termen scurt si lung

Cei care ma (mai) citesc stiu ca obisnuiesc sa ma uit la o pereche valutara principala: Eur/Usd.
Motivul e acela ca in piata de la noi BNR intervine niveland "spike-urile" iar alte combinatii ma intereseaza mai putin.
Eur/Usd reprezinta si lupta pentru suprematie a doua zone dezvoltate... care cel mai probabil vor pierde ambele in acest meci.

Spuneam intr-un comentariu al postului precedent, postat undeva in ianuarie ce cred eu ca se va intampla pe eur/usd: Va ajunge pana la 1.34 si ceva dupa care va reveni pe scadere...

Ghici ce: a ajuns pana la 1.34 si a inceput sa scada!
Deocamdata inca mai vad posibila varianta a inca o crestere desi scaderea a fost mai brutala decat ma asteptam iar asta inseamna un impuls foarte puternic.

Nu uitati de scenariul pe termen ceva mai lung... daca nu se intampla vreo extensie, pana in toamna ar trebui sa ajungem acolo.
Ciudat e ca anul acesta se suprapun inceputul partii descendente a unui ciclu economic inceput in 2008 cu partea ascendenta a unui ciclu electoral inceput in acelasi an... Va mai amintiti cum atunci ne batea criza la usa iar politicienii promiteau cresteri salariale de 50%?

6 comentarii:

Anonim spunea...

scenariul pe termen lung (in privinta EUR/USD) insemnand ce? v-am recitit postarile din urma si nu am gasit...

Anonim spunea...

am gasit pe la comentarii :))

dragon spunea...

Din pacate (fiind long pe dolar - pe baza venitului principal) eu cred ca va mai fi o intarire euro, inainte ca dolarul sa ajunga sub 1.29.

Informatii-economice spunea...

@anonim - ma bucur ca ai gasit evolutia probabia din pct meu de vedere.
@dragon - Este destul de probabil sa mai existe o ultima crestere.
Nu trebuie sa uitam ca anul acesta ciclurile ecoomice se suprapun peste cele electorale lucru care de obicei duce la extensii.

curs spunea...

Cursul Eur/Usd va fi mult influentat de anul electoral din State insa, ar trebui sa creasca de anul viitor, nu vad cat mai pot rostogoli datoria publica in State.

Dli spunea...

Incredibil cand ma gandesc ca oare ce era in capul politicienilor de promiteau asa salarii cand si copii de 10 ani stiau ca acest lucru nu este posibil, in momente de genu imi dau si mai mult seama ca defapt politicienii au fost alesi pe numarate :) tu da tu nu tu da tu nu, etc. etc.