joi, 3 martie 2011

TP atins pe Eur-Usd

TP atins...

De la acest nivel USD ar trebui sa inceapa sa se intareasca. Eu cred ca se va intari semnificativ dar... vom vedea cat de puternic o va face dupa ce vedem evolutia din lunile urmatoare!
Daca evolutia va continua asa cum cred, teoriile mele ar incepe sa se confirme...
Oricum am inceput deja sa bifez alte chestiuni pe care le-am scris aici pe blog referitoare la evolutia viitoare a economiei.

Have fun and enjoy!

Edit: Trichet a surprins piata cu afirmatia ca ratele dobanzii vor creste mai repede decat se asteapta. Mai exact JC trichet a spus ca Aprilie ar putea fi luna in care dobanda in zona euro ar putea creste. Acesta e considerat motorul din spatele cresterii neasteptate a Eur pana la TP-ul meu, pe care, dupa ce l-a lovit, s-a deplatat repejor un pic mai jos.
Bernake a vorbit si el astazi. El a palavragit despre problemele fiscale cu care se confrunta US si de faptul a aceasta crestere economica pe care o prognozeaza va slabi aceste presiuni.
Concluzia lui o postez acum:
"Conclusion:
Tonight I have highlighted some of the fiscal challenges faced by elected officials, both in New York and in other regions. In the past few years, the weak economy has significantly reduced government revenues, which in turn has forced governments to make difficult decisions on spending and taxes. An improving economy should help, but state and local finances will remain under pressure for some time. Moreover, states and localities are facing difficult longer-run issues related to pension and health-related expenses for their retired employees. These challenges are daunting indeed, but meeting them will be essential to ensuring that our resilient and dynamic economy delivers rising living standards to the citizens of New York and to our nation as a whole." - Ben Bernake - federalreserve.gov

Interesant va fi daca nu vom avea crestere economica asa cum spuneam mai demult... oare isi vor aminti investitorii despre ce a zis Bernake? ca in conditiile in care s-au aruncat doar bani pe fereastra, living standardul locuitorilor acelei natiuni se duce la gara?

Un comentariu:

Anonim spunea...

IE, m-ar interesa parerea ta referitor la faptul ca yenul e la maxim istoric in conjunctura actuala. De ce?

Si de asemenea, ar fi interesanta o analiza asupra efectelor problemelor pe care le are Japonia asupra preturilor unor materii prime sau chiar comapii/industrii.

Ca idee, pot sa iti spun ca Japonia este al doilea mare producator de otel din lume. Probleme cu productia acolo?

De asemenea, Japonia consuma 30% din productia de gaze la nivel mondial, si este clar ca acum va avea nevoie de si mai mult de atat. Deja pretul gazului a luat-o in sus..

Popescu.