luni, 17 mai 2010

Oare sunt ei in stare?

Intr-un foarte interesant articol din WSJ, Trichet este citat vorbind despre un "quantum leap" in ce priveste Europa prin implementarea unor politici fiscale unitare.
In general sunt un optimist ce crede ca fiecare sut in... e un pas in fata.

Oare cum ar fi daca in locul conducatorilor nostri am primi "cadou" un set nou de leaderi cu o viziune mai globala? Oare cum ar fi daca nu mediul rural din Romania ar vota presedintele si parlamentul? Oare s-ar transforma baronii locali in baroni nationali?

Desi de-a dreptul imposibil de realizat, uniunea fiscala ca si continuare logica a uniunii vamale si monetare ar fi o varianta ce nu ar mai permite Greciei sa raporteze fals, nu ar mai permite Romaniei sa foloseasca metodologii diferite... nu ar mai permite multe greseli chiar daca ar incuraja alte greseli!

Din pacate trebuie sa ne trezim... guvernele nu vor lasa din maini aceasta closca cu pui de aur numita impozitare:)...

3 comentarii:

BlueSlash spunea...

... si nu te pune pe ganduri tocmai faptul ca despre o uniune fiscala la nivel UE vorbeste Trichet? ... Barroso o fi in concediu?

Informatii-economice spunea...

M-am obisnuit ca profesionistii sa se miste mai mult decat politicienii...

Blueslash spunea...

corecta obs.
asa a fost si-n trecut si cred ca si nepotii nepoatelor noastre vor constata acelasi aspect.
repet:
uniunea fiscala trebuia efectuata in acelasi moment cu uniunea monetara. sunt convins ca atunci era mai "digerabila" de catre partea politica. din cate-mi amintesc au fost cateva opinii pt. opinii care au fost repede contrate cu argumentul ca ECB plus BC-urile vor putea controla situatia.